Aktuality
×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 332
Pastýřský list

Pastýřský list

pondělí, 22 únor 2016

Bratři a sestry v Kristu! Přijměte mé srdečné pozdravy v postním období, kdy si připomínáme utrpení a smrt našeho Pána a Spasitele Ježíše Krista.

Byl to On, kdo se s láskou a milosrdenstvím skláněl k lidem v jejich potřebách a strádáních. Sám se proti nikomu a ničemu nikdy nijak neprovinil, přesto byl postaven na lavici obžalovaných, byl odsouzen a spolu se zločinci byl ukřižován. Před svou smrtí Ježíš předpověděl, že jeho stoupenci se rovněž setkají s útlakem a pronásledováním. Zároveň jim však ve svém slově plném naděje zanechal povzbuzení, když řekl: „Ve světě máte soužení. Ale vzchopte se, já jsem přemohl svět.“ (Jan 16,33).

Nadační fond Generace 21, který organizuje příjezd křesťanských uprchlíků z Iráku do České republiky, se v nouzové situaci obrátil na Slezskou diakonii s urgentní prosbou o pomoc při zajištění ubytování pro 33 lidí (7 rodin).

V současné době se staly Smilovice mediálně známou obcí. Ve středisku Karmel, jehož vlastníkem je organizace působící v rámci naší církve Křesťanské společenství, z. s., bude po dobu několika týdnů ubytováno postupně sedm křesťanských uprchlických rodin z Iráku. Paradoxně dochází k tomu, že ti, kteří prošli bezpečnostními prověrkami Ministerstvem vnitra ČR, kdo za své utrpení a pronásledování pro víru v Ježíše Krista si zaslouží naší úctu, soucit a pomoc, jsou u některých lidí plných předsudků předmětem bezdůvodného osočováni. Xenofobní nálady některých občanů vnesly do obce ve Smilovicích značné napětí. 

V této situaci zástupci církví a křesťanských organizací z Moravskoslezského kraje vydali Prohlášení, v němž vyjádřili podporu příjezdu křesťanských uprchlíků a Slezské diakonii, která bude jejich pobyt koordinovat.
Chci Vás, milí bratři a sestry, poprosit o vaše modlitby, m.j. teď v neděli 21. února 2016 na bohoslužbách, za pana starostu i všechny občany ve Smilovicích, za rodiny z Iráku ubytované ve středisku Karmel, za všechny pronásledované křesťany ve světě i za ty, kteří se jim snaží poskytnout pomoc.
Modleme se, aby se naše křesťanství projevovalo v činné lásce, odvaze víry a vytrvalé naději a tak mohl být oslaven Bůh Otec, Syn i Duch svatý.
Pán Bůh Vám žehnej a naplňuj Vás svým pokojem!

Jan Wacławek
Biskup

Český Těšín, 19. února 2016
Č. j.: 110/16/JW/SM
1.4.1./V10

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Zrak upřený na Krista

„Ale když viděl, jaký je vítr, přepadl ho strach, začal tonout a vykřikl: „Pane, zachraň mně.““ Matouš 14:30 Nad mým stolem...

Číst celé zamyšlení
 alt=