Aktuality
×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 332
Evangelický den již tuto neděli

Evangelický den již tuto neděli

úterý, 02 srpen 2016

Informujeme, že Evangelický den se uskuteční za každého počasí v Třanovicích (v areálu komunitního centra u kruhového objezdu). Na společný svátek všech evangelíků již tuto neděli 18. září srdečně zve Frýdecký seniorát Slezské církve evangelické a. v.

Letošní rok je v naší církvi Rokem rodiny, proto mottem tohoto setkání je heslo: Církev jako rodina – rodina jako církev. Chceme Pánu Bohu děkovat za dar rodiny - za naše rodiny pozemské, ale i rodinu církve, vyprošovat Boží moudrost a milost k budování zdravých vztahů založených na Písmu a víře v Ježíše Krista a modlit se za ochranu před mnoha negativními vlivy, které na naše rodiny působí.
Všechny příchozí budou mimo jiné vítat slavnostní tóny dechové hudby. V 10:00 hod. zahájíme slavnostní společnou bohoslužbu pod širým nebem. V průběhu bohoslužby se bude konat nedělní besídka pro děti.
Po bohoslužbě jste zváni na společný oběd. Ve všech sborech naší církve bude možnost zakoupit si stravenku na oběd v ceně 50 Kč a to nejpozději do 11. září 2016.
V průběhu poledního času bude prostor k vzájemným rozhovorům a sdílení u dobré kávy a zákusku. Pro děti budou připravené různé zajímavosti a atrakce. Bude také možnost navštívit jednotlivé stánky naší církve a dalších diakonických a misijních organizací s nejrůznějšími publikacemi a mnoha dalšími upomínkovými předměty. Pro všechny zájemce bude možné navštívit Památník Jiřího Třanovského a jeho stálou expozicí o životě, díle a odkazu našeho významného rodáka. K dispozici bude také další občerstvení.
Od 13:30 hod. je pro rodiče s dětmi připravena zajímavá stezka za pokladem, od 14:30 hod. si budete moci vybrat účast na jednom ze dvou seminářů: Jak budovat rodinu a Jak budovat církev. V 16:00 hod. se pak bude konat společné rodinné odpoledne, ve kterém se zaposloucháme do svědectví a životních zkušeností našich rodin a zazní také hudebně-pěvecká rodinná vystoupení. V rámci tohoto programu proběhne vyhlášení vítězů výtvarné soutěže, kterou vyhlásila naše církev na téma: Moje rodina. Prosíme, vybídněte své děti k aktivní účasti v této soutěži.
V 18:00 hod. bude možné zhlédnout divadelní hru Noemova archa, kterou nastudovala loutková scéna Těšínského divadla Bajka.
Vydejte se k nám do Třanovic z blízkých či vzdálenějších koutů našeho Slezska, oslavme společně našeho Pána a prožijme požehnaný čas ve vzájemném společenství jako velká evangelická rodina na našem Evangelickém dni.
Prosíme Vás o vaše přímluvné modlitby za Boží požehnání celého Evangelického dne a také za příznivé počasí. 

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Náhlý příjezd

„Hle, posílám svého posla, aby připravil přede mnou cestu. I vstoupí nenadále do svého chrámu Pán, kterého hledáte, posel smlouvy...

Číst celé zamyšlení
 alt=